fredag 25. november 2011

Julebakst

Jeg har startet med årets julebakst. I går ble det hele fire sorter!

IMG_4714
Praktisk oppskrift av Wenche Andersen. Fire julekaker av samme deig. Perfekt! Mosaic sin julecd i bakgrunnen. Julestemning og julelukt i heimen.

Ingredienser:

IMG_4717
Etter en runde i Kenwooden, ble deigen delt i fire. Valnøtter og sjokolade blandes i den ene deigen.

IMG_4718
Appelsin og sjokolade i nummer 2.

IMG_4719
Ingefær, både syltet og tørket, samt sitron i den tredje. I nummer fire ble det dadler, fiken og malt nellik.

IMG_4720IMG_4721

Deigen plasseres på bakebrett med teskje (dette ble litt for tett, så kakene smeltet litt sammen).

IMG_4722
Etter noen minutter i ovnen – TADA! Deilige julekaker, og deilig juleduft i huset!

IMG_4724
Etter avkjøling, lagres de i tett (jule)boks og NYTES! Ingefær anbefales i julebakst!

IMG_4742IMG_4744IMG_4745

2 kommentarer:

  1. Mmmmm så deilig ut! Godt tips! Tror jeg skal prøve det samme.. Bare dumt at jeg ikke har fud prufessor :-P

    Ådis

    SvarSlett
  2. Både Wenche og Mosaic, då må det bli bra!

    SvarSlett